Stresshåndtering
for selvstændigeNå mere i din virksomhed med mindre stress
Det kan være anstrengende at være selvstændig.
Som selvstændig skal der tages mange beslutninger, der kan være lange arbejdsdage, arbejdspres og bekymringer. Du skal varetage mange opgaver i din virksomhed som selvstændig, og det kan bliver anstrengende i længden at følge med.
Derfor har du brug for konkrete og håndgribelige redskaber til overblik, prioritering og sortering af opgaverne – men også mentale værktøjer til at forstå, tackle og reducere stress, som for mange selvstændige desværre er en trofast følgesvend.
Du kan dog drive virksomhed uden stress og jag, hvor du når meget mere med mindre stress – og det får du kompetencer til i dette forløb om stresshåndtering for selvstændige.
Hvad er stress
Stress er ikke en sygdom, men det er en overbelastningstilstand, der kan have alvorlige konsekvenser for dit mentale og fysiske helbred. Det kan være tanker, følelser eller hændelser, som udløser din stress og stress igangsættes og håndteres forskelligt hos forskellige mennesker. På den måde er stress individuelt – og det tages der højde for i stresshåndteringsforløbet.
Tegn på stress
Stress er en stille sniger, der i første omgang næsten ikke bemærkes, men som over tid kan udvikle sig til en ubehagelig tilstand med hjertebanken, hukommelses-og koncentrationsbesvær, uro og dårlig søvn og i værste fald stressnedbrud, hvor din krop og dit sind går i stå og ikke er i stand til at fungere. Jo længere tid der går fra du opdager stress-symptomer og til du gør noget, for at nedbringe dem – jo større fare er der for at udvikle alvorlig, langvarig stress.
Stress-symptomer opdeles i 3 kategorier efter alvorlighed
Grønne stresssymptomer er de første og mindst alvorlige, men dog ubehagelig stresssignaler. Gør du ikke noget ved symptomerne i denne fase, bevæger symptomerne over i den gule kategori, som er lidt alvorligere, og som du kun bør opleve lejlighedsvist.
De røde stresssignaler er alvorlige, og oplever du dem, skal du handle omgående. For alle tre kategorier gælder det, at lærer du stressreduktion, vil de mindskes og ofte helt forsvinde.
Grønne stresssignaler
Hjertebanken
Ændring i vejrtrækning
Midlertidige rystelser
Tics
Muskelspændinger
Sved
Bleghed i huden
Tørhed i munden
Sommerfugle i maven
Kolde fødder
Tissetrang
Gule stresssignaler
Træthed
Dårlig søvn
Uro i kroppen
Indre modstand
Irritabel
Lettere til tårer
Tavs og indadvendt
Røde stresssignaler
Glemsom / fraværende
Aggressiv
Eksem
Forværring af sygdom
Uforklarlige smerter
Mindre social
Øget forbrug af alkohol, kaffe, cola, energidrik m.v.
Fordøjelsesbescær og maveproblemer
Blødningsforstyrrelser (kvinder)
Manglende erkendelse af stress
Konsekvenser af uhåndteret stress
Oplever du stress som selvstændig, kan det have nogle særdeles uhensigtsmæssige konsekvenser, hvis du ikke får håndgribelig viden, der kan reducere din stress.
Som soloselvstændig er du særlig sårbar overfor overbelastning, fordi ingen passer din virksomhed, hvis ud må sygemeldes på hel- eller deltid i en længere periode, fordi dit nervesystem, krop og sind er så belastet, at du oplever et stressnedbrud. Det kan altså blive fatalt for din virksomhed.
Så den situation skal du helst forebygge, da en stress-episode kan have lange udsigter til bedring. Derfor handler det om, at du fjerner årsagen/årsagerne til din stress. Det kan læres.
Stress har ofte også kognitive konsekvenser, så du vil opleve besvær med koncentration og bliver glemsom, og det er ikke optimalt ift. at hjælpe dine kunder.
Dertil kommer, at uhåndteret stress kan sætte sig som angst og depression, der vil vanskeliggøre at drive virksomhed og have et arbejdsliv i trivsel.
Sidste men ikke mindst har du nemmere ved at planlægge, prioritere og nå mere, når stressen ikke ødelægger dit overblik.
Få hjælp til at reducere din stress
Det er både ansvarligt og fornuftigt, at du som selvstændig lærer om stress og stressforebyggelse.
Se det som en langsigtet investering i dig og din virksomhed og en fremtidssikring, der skal søger for, at du kan arbejde i din virksomhed i mange år fremover.
Samtidig med at du har et stabilt og optimalt arbejdsliv.
Løsningen er et stresscoaching-forløb baseret på en solid faglighed med mig som din certificerede stressrådgiver.
Et stresshåndteringsforløb består af 7 samtaler
Stresshåndtering er en praktisk proces, hvor vi arbejder med vaner, ny læring, forståelse for stress og indarbejdelse af nye værktøjer til en hverdag med mindre stress, større overblik og mere tryghed.
Samtale 1
Første samtale handler om hvad stress egentlig er. Du udarbejder et livshjul som en startstatus og du modtager rådgivning om 4 essentielle strategier til stressreduktion. Du introduceres til stressdagbogen.
Samtale 2
Samtale to har fokus på læring om prioritering af opgaver og gøremål samt en vurderingsskala på proaktive handlinger ift. stressnedbringelse. Du får også en enkel, men effektiv huskeregel ift. at forhindre stressudbrud.
Samtale 3
Den tredje session handler om dit mindset og læring om tankekontrol, så det er dig, der styrer din stress og ikke omvendt. Du får en simpel, men meget effektiv tilgang til at stoppe stressudbrud og lærer en sætningsteknik til mental træning.
Samtale 4
Til den 4. samtale er du over halvvejs i forløbet og her skal opmærksomheden rettes mod tid. Tidsopfattelsen her betydning for din mestring af stress og i den forlængelse ska vi arbejde med dine forudsætninger for balance i arbejdslivet.
Samtale 5
Samtale 5 fortsætter indsatsen vedr. balance i arbejds- og privatlivet – og du får en særdeles virksom opgave ift. identificering af dine fremtidsindsatser for at etablere en mindre stressende hverdag.
Samtale 6
Til samtale 6 er du næsten gennem dit rådgivningsforløb, og vi skal her arbejde med en visualiseringsopgave, som rammesætter dit arbejde med stressstyring på egen hånd, som du vil være i stand til efter forløbet.
Samtale 7
Sidste samtale er en opsamling på dit rådgivningsforløb, hvor vi synliggør dine indsatsområder og de refleksioner, du har landet undervejs. Vi udfører en slutstatus via livshjulet og definerer dine vigtigste huskeområder ift. en fremtid uden nævneværdig stress.
Evt. opfølgende dialog
Efter forløbet har du mulighed for et tilkøbe enkeltsamtaler til budgetvenlig pris, hvis du møder nye udfordringer eller har behov for en gentagelse af dine nye værktøjer og viden. Enkeltsamtalerne kan også benyttes som ”fastholdelsessamtaler” så du husker at vedligeholde dine nye, gode vaner.
Sådan foregår det
▶ Du bestiller dit rådgivningsforløb på 7 samtaler
▶ Når jeg har modtaget din bestilling kontakter jeg dig for at aftale tid til første samtale. Efterfølgende samtaler aftales fra gang til gang. Der vil typisk gå en uge mellem de første samtaler og 1-2 uger mellem de sidste samtaler.
▶ Rådgivningen finder sted online eller ved fremmøde hos Passion for Projekter i Odense SV.
▶ Der vil være læsestof mellem sessionerne. I kvitteringsmailen efter bestilling, får du informationer om bogmaterialet. Bøger kan lånes på biblioteket eller købes i boghandlen. Bøgerne er IKKE inkl. i prisen for stressrådgivningsforløbet.
▶ Du forpligter dig ved bestilling til at deltage i alle 7 samtaler.
▶ Hver session har en varighed af 60 min.
Pris
▶ Det koster 3.850 kr. + moms for det samlede forløb
▶ Kan betales i 4, 6 el. 8 rater inkl. rategebyr.
Din rådgiver
Rikke Dunne
– Certificeret organisations-og stresscoach
Jeg er eksamineret og certificeret stresscoach hos “Forebyg Stress” v. Bjarne Toftegård og certificeret organisationscoach fra “Erhvervsakademi Lillebælt”.
Desuden er jeg uddannet positiv psykologi vejleder fra “At Work” og har gennemført kurset “Boost din Personlige Effektivitet” fra Hybjerghus Optimering.
Inden mit fuldtidsvirke som virtuel assistent har jeg i en årrække været selvstændig stressrådgiver.
Jeg brænder for at hjælpe dig, der er er selvstændig med at drive din forretning uden overbelastninger, så du kan nå mere – og denne opgave koblet med mine øvrige ydelser, giver dig et stærkt fundament for at modstå stress.