Overhold persondatalovgivningen

Ekspertgodkendt GDPR pakke til dig, der driver egen virksomhed

Reglerne for sikker håndtering af data gælder
alle, der driver en virksomhed
– også enkeltmandsvirksomheder 

 

Du er ganske sikker bekendt med begrebet GDPR – General Data Protection Regulation – men er du også bekendt med, hvad det faktisk betyder for dig, der ejer og driver en virksomhed? 

Måske nej. 

I hvert fald møder jeg mange soloselvstændige, som har svært ved at få kontrol over og finde rundt i det med GDPR. 

Det er heller ikke helt nemt, men reglerne gælder os alle – og faktisk er der en del lovpligtige elementer, du skal leve op til, når du driver virksomhed og har kunder. 

Det er ikke nok kun at have en persondata- og cookiepolitik samt en handelspolitik. 

Der er mange, mange andre ting, du skal forholde dig til.

GDPR – er ikke nogle af mine favorit bogstaver! Det har være fuldstændig uoverskueligt for mig at få styr på.

Derfor deltog jeg i en workshop hos Rikke for at blive opdateret på GDPR. Her blev jeg så helt klar på, at jeg havde brug for hjælp for at kunne leve op til GDPR lovgivningen.

Og det har jeg bestemt ikke fortrudt.

Nu er der styr på den del efter Rikkes topprofessionelle arbejde.
Det har været trygt – og jeg er løbende blevet ajourført og medinddraget i arbejdet.

Det er været fantastisk, at kunne gøre det jeg er bedst til, nemlig ”ergoterapi” – og overlade GDPR til Rikke.
Jeg sover nu godt om natten, da jeg ved, at GDPR er der fuldstændig styr på.

En kæmpestor hjælp til Rikke for det store arbejde.
Det er de bedste penge jeg har brugt i mit lille firma i 2023.

Kæmpe og varm anbefaling herfra.

Hanne Bundgaard
Aut. Ergoterapeut
Ergo for dig

Disse ting skal du kunne dokumentere i din virksomhed i forhold til GDPR

 

Når du arbejder med kunder i din virksomhed, modtager du nogle oplysninger fra og om dem. 

Det kan være almindelige eller personfølsomme oplysninger. Måske endda særlige personoplysninger. Dem skal du håndtere med omhu. 

Du skal, for at leve op til GDPR, kunne dokumentere hvordan du indhenter, opbevarer og håndterer de data, som du modtager fra og om dine kunder.

Dette gælder lige fra tilmelding til et nyhedsbrev, hjemmesidebrug eller via samtaler i din virksomhed eller info du opnår, når du løser en kundeopgave.

Og det gælder også, når du er soloselvstændig uden medarbejdere. 

 

Det kræver en række dokumenter

at efterleve GDPR reglerne

 

Det kræver en del viden og indsigt, for at sikre overholdelse af gældende lovgivning vedr. persondataforordningen.

Du skal nemlig dokumentere og nedskrive processer og handlinger, der sikrer at de data, du er i kontakt med, håndteres korrekt.

Det betyder, at du som minimum skal

 

  • dokumentere din kommunikationssystemer
  • dokumentere hele dit dataflow- og lagring samt evt. brud på din datasikkerhed.
  • kunne dokumentere, at du har foretaget en risikovurdering
  • vise, at du har udarbejdet tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at forhindre databrud
  • dokumentere, hvilken lovhjemmel du har til at indhente, opbevarer og håndtere de data, du er i kontakt med
  • forklare kunder, hvordan deres data indhentes, opbevares og håndteres
  • håndtere samtykke
  • bevise hvornår du gennemfører dine GDPR relaterede handlinger, sikringer m.v.

Da jeg selv underviser i datasikkerhed i forbindelse med hjemmesider, ved jeg, hvor vigtigt det er at have helt styr på, hvordan jeg behandler mine kunders data også generelt i min virksomhed.

Da jeg opdagede hvor stort (og tidskrævende) arbejde det er at oprette og vedligeholde min egen virksomheds datapolitik, valgte jeg at købe mig til opgaven.

Jeg kender Rikke Dunne, Passion for Projekter, fra tidligere og ved, at hun arbejder med den omhu, som er nødvendig, når man skal indsamle og strukturere de dokumenter, der skal bruges for at min virksomhed overholder GDPR. Derfor var jeg helt tryg ved at lade Rikke løse opgaven.

Jette Drøger – Hjemmesideleverandør – Websitterservice.dk og WP-klubben.dk

Sådan får du styr på GDPR

 

Jeg forstår godt, hvis du ikke har tid eller lyst til at dykke ned i persondatalovgivningens kringelkroge – men ikke desto mindre, skal du overholde lovgivningen.

Det kan du også, for du kan lade mig gøre det store arbejde for dig.

Jeg er GDPR uddannet, og kan derfor varetage størstedelen af processen med at skrive din GDPR politik.

Det eneste du skal gøre, er at give mig de nødvendige informationer. 

GDPR er ikke det, jeg synes, er det mest spændende i hele verden 😉.

Der er godt nok meget at holde styr på og sætte sig ind i. Hvis jeg skulle have gjort det selv, ville det have kostet mig megen tid, som jeg hellere vil bruge på mine kunder.

Derfor var det rigtig rart, at Rikke tog over og ordnede alle dokumenterne.

Rikke Bech Skougaard, campvært på BusinessCamp.NU & konsulent hos Hybjerghus.


Ekspertgodkendt GDPR pakke til dig, der driver egen virksomhed  

 

 

Gennem Lexoforms og i samarbejde med GDPR-ekspert og jurist, Vicky Lorenzen fra VBL Rådgivning, tilbyder jeg en GDPR pakke til dig, der gerne til have styr på din GDPR og efterleve lovgivningen, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Er du medlem af Foreningen Danske Soloselvstændige, skal du oplyse dette, da foreningen har en fordelsordning ift. medlemmer, der benytter Lexoforms. Jeg er udvalgt rådgiver for medlemmer af Danske Soloselvstændige, skulle du ønske hjælp til din GDPR.

 

 

Så let er det

 

  • Opstartsmøde online + samarbejdskontrakt.
  • Du leverer en række oplysninger om dine data til mig.
  • Jeg skriver din GDPR politik i Lexoforms platform – og sørger for alle dokumenterne inkluderes.
  • Vicky sikrer at jura og retningslinjer er korrekte.
  • Du overholder reglerne for persondata. 

Det koster det

 

Det er et stort arbejde at udarbejde en GDPR-politik – men det er tiden og investeringen værd.

Datatilsynet kan udstede bøder, hvis du ikke lever op til reglerne for GDPR – og en GDPR pakke er sandsynligvis en hel del billigere end bøder.

Få GDPR-pakken til 18.201 kr. + moms inkl. et års abonnement på Lexoforms. 

Du kan betale det samlede beløb på én gang eller i rater.
Ønsker du efter første år at fortsætte med Lexoforms, er det for egen betaling. 
Du kan til enhver tid eksportere dine data.

Bemærk: Ønsker du ikke at benytte Lexoforms, kan du få udarbejdet dit materiale i alm. word og excell.

Du tilmeldes samtidig Passion for Projekters nyhedsbrev, hvor du får tips til, hvordan du kan nå mere i din virksomhed, få styr på din online tilstedeværelse – samt modtage lejlighedsvise tilbud. Du tilmeldes samtidig nyhedsbrevet fra VBL Rådgivning, hvor du modtager nyt om GDPR. Du kan let framelde dig igen, hvis det ikke er noget for dig.
Læs persondatapolitik VBL Rådgivning 
Læs persondatapolitik Passion for Projekter

Disclaimer: Materialet udarbejdes på baggrund af de informationer du tilvejebringer. VBL Rådgivning og Passion for Projekter kan ikke stilles ansvarlig for evt. fejl eller manglende indhold i GDPR pakken. Det endelig ansvar påhviler dig som virksomhedsejer. 

GDPR-pakken indeholder 

➡️ Opstartsmøde online 

➡️ Dataflowanalyse/behandlingsaktiviteter

➡️ Datalagringsoversigt & kommunikationsoversigt 

➡️ Fortegnelser over behandling af personoplysninger

➡️ Risikovurdering

➡️ Tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger 

➡️ Årshjul

➡️ Persondata- og cookieoversigt 

➡️ Evt. oversigt over databrud

➡️ Lovhjemmels-oversigt 

➡️ Databeskyttelsesforordningen

➡️ Juridisk gennemgang af din GDPR-politik 

Alt sammen ordnet fint og overskueligt i Lexoforms med opsatte påmindelser om, hvornår du skal udføre dine GDPR opgaver. 

Du får også:

➡️ Løbende mail og telefonkontakt under udarbejdelse af materialet 

Pris

Prisen for den samlede pakke inkl. et års abonnement på Lexoforms – og at du bliver fri for GDPR bekymringer – er: 18.201 kr. + moms.

Du kan betale det samlede beløb på én gang eller i rater.

 

Disclaimer: Materialet udarbejdes på baggrund af de informationer du tilvejebringer. VBL Rådgivning og Passion for Projekter kan ikke stilles ansvarlig for evt. fejl eller manglende indhold i GDPR pakken. Det endelig ansvar påhviler dig som virksomhedsejer. 

Du tilmeldes samtidig Passion for Projekters nyhedsbrev, hvor du får tips til, hvordan du kan nå mere i din virksomhed, få styr på din online tilstedeværelse – samt modtage lejlighedsvise tilbud. Du tilmeldes samtidig nyhedsbrevet fra VBL Rådgivning, hvor du modtager nyt om GDPR. Du kan let framelde dig igen, hvis det ikke er noget for dig.
Læs persondatapolitik VBL Rådgivning 
Læs persondatapolitik Passion for Projekter

Disclaimer: Materialet udarbejdes på baggrund af de informationer du tilvejebringer. VBL Rådgivning og Passion for Projekter kan ikke stilles ansvarlig for evt. fejl eller manglende indhold i GDPR pakken. Det endelig ansvar påhviler dig som virksomhedsejer. 

Fordelene ved at have en GDPR politik

~

Få styr på din data

Med en nedskrevet og juridisk gennemgået GDPR politik har du helt styr på dine data, og kan indhente, opbevare og håndtere data sikkert og lovligt.

Lev op til lovgivningen

Med en GDPR politik lever du op til persondataforordningen, og får nøglen til at arbejde med dine data på en sikker måde.

i

De lovpligtige dokumenter

Din GDPR politik er beviset på, at du arbejder sikkert, ordentligt og lovligt. Den beviser, at du håndhæver loven og du får drejebogen til fremadrettet at styre dine data.

Trygge kunder

Dine kunder bliver trygge ved at samarbejde med dig og købe ydelser i din virksomhed, når de ved, at du har styr på GDPR og passer godt på deres data.

Du tilmeldes samtidig Passion for Projekters nyhedsbrev, hvor du får tips til, hvordan du kan nå mere i din virksomhed, få styr på din online tilstedeværelse – samt modtage lejlighedsvise tilbud. Du tilmeldes samtidig nyhedsbrevet fra VBL Rådgivning, hvor du modtager nyt om GDPR. Du kan let framelde dig igen, hvis det ikke er noget for dig.
Læs persondatapolitik VBL Rådgivning 
Læs persondatapolitik Passion for Projekter
Disclaimer: Materialet udarbejdes på baggrund af de informationer du tilvejebringer. VBL Rådgivning og Passion for Projekter kan ikke stilles ansvarlig for evt. fejl eller manglende indhold i GDPR pakken. Det endelig ansvar påhviler dig som virksomhedsejer.