Den australske sygeplejerske Bronnie Ware arbejdede engang på et hospice. Her spurgte hun de døende, hvad de fortrød mest i deres liv.

Det resulterede i en liste med 5 fortrydelser.

 

Top 5 fortrydelser

 

1. Jeg fortryder, at jeg ikke levede det liv, jeg ønskede mig – men i stedet levede det liv, som andre forventede af mig.

2. Jeg fortryder, at jeg arbejdede så meget i mit liv.

3. Jeg fortryder, at jeg ikke har været bedre til at udtrykke mine følelser

4. Jeg fortryder, at jeg ikke har holdt kontakten med mine venner

5. Jeg fortryder, at jeg ikke har tilladt mig selv at være lykkeligere

 

Det er en hjerteskærende følelse at fortryde.

Det er bedre, at leve dit liv som du ønsker. Så der ikke er noget at fortryde senere hen.

 

Jeg vil hellere prøve end fortryde

 

I mange år drev jeg min virksomhed ved siden af et fuldtidsjob. Men det var ikke det liv, jeg drømte om. Jeg ville gerne have foden under eget bord. Bestemme selv. Opleve friheden ved at være selvstændig – også med de risici det indebærer.

Jeg besluttede derfor at sige mit ellers gode job op, og springe ud i livet som fuldtids-selvstændig. Fordi jeg kunne mærke, at jeg ellers ville fortryde. Jeg ville ærge mig.

Altid ville tanken være der: “Kunne det være lykkedes”?

Du finder kun ud af om ting kan lykkes, hvis du prøver. Og er det ikke bedre at prøve, end slet ikke gøre forsøget – og fortryde det senere hen?

Det synes jeg.

 

Jeg hører soloselvstændige fortryde dette

 

Ovenstående er eksistentielle fortrydelser efter et langt levet liv – men du kan også godt fortryde noget i livet, og sagtens nå at lave det om.

Noget af det jeg hører flest soloselvstændige fortryde, det er:

 

Jeg fortryder, at jeg ikke fik hjælp i min virksomhed“.

 

Mange selvstændige – måske også dig – er ligesom jeg, blevet selvstændige fordi det er vores passion. Det er det, vi drømmer om, og vi VIL lykkes med det.

Men statistikkerne taler også et tydeligt sprog om, at ikke alle lykkes som selvstændige. Det kan der være flere årsager til.

En af dem er, at vi tror vi skal det hele selv. Men at være soloselvstændig betyder ikke, at du skal være solo om alting.

Og desværre knækker mange iværksættere nakken på “solo-fly-tilgangen”. De fortryder, at de ikke fik hjælp i deres virksomhed.

 

Det er ok at have en “wingman”

 

Fordi du driver en solo-biks, behøver du ikke flyve alene. Du må gerne have en wing-man – altså sådan en, der kan hjælpe og støtte dig i din virksomhed.

Sådan en wingman er jeg …. eller retteligt vis, er jeg jo en wing-woman, men altså… 😉

Jeg er virtuel assistent, og hjælper selvstændige med at få mere tid til deres kerneopgaver. Tiden finder de, når de uddelegerer opgaver til mig inden for online kommunikation, formidling og det tekniske, der hører med til at have en hjemmeside, skrive nyhedsbreve, blogs og webtekster.

 

Vil du også gerne have en at flyve med?

 

Har du også ind i mellem lyst til at kaste håndklædet i ringen fordi din markedsføring driver dig til vanvid, teknikken driller, teksten vil ikke ud af hovedet, og du bruger alt, alt, AAAALT for lang tid på “alt det pjat”.

Så kan det være en god ide, at prøve at få hjælp af en virtuel assistent. 

Jeg har en lækker lille intro-pakke, hvor du til en særlig velkomst-pris kan booke 3 timers hjælp i din virksomhed. Det giver dig muligheden for at mærke, hvordan det føles at sænke skuldrene, puste ud og mærke byrden lette. Og du får mulighed for at prøve samarbejdet af med en virtuel medhjælper.

 

Gør som Maibritte

 

Maibritte Allsand fra Soulwork har gjort brug af intro-tilbuddet. Se her, hvad hun siger om den oplevelse

 

 

Skal vi tage en snak?

 

Sidder du lige nu og tænker: “Øj, det vil jeg også gerne prøve, så kan du booke din intro-pakke med det samme lige her.

Det kan også være, du synes, at vi to lige skal have en snak om, hvad du kan bruge sådan en som mig til, inden du beslutter dig.

Derfor kan du booke en ganske uforpligtende samtale om evt. hjælp i din virksomhed her – og det koster ikke en krone. 

(Så skal du i hvert fald ikke fortryde, at du ikke har undersøgt muligheden for lidt hjælp i din virksomhed.)

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Mange hilsner

Rikke Dunne