Dus med dine sociale medie-data…eller not so much?

 

Tjekker du nogen sinde dine data på de sociale medier, du anvender til din virksomhed?

Hvis ikke, så læs med. For i dag, vil jeg gerne sætte fokus på data-disciplin for din Facebook firmaside og hjælpe dig til at blive dus med dine data.

 

Du bør have en social mediestrategi for at kunne svare på:

 

  • Hvorfor benytter du det / de sociale medier du gør i din markedsføring af din virksomhed?
  • Hvor godt præsterer dine opslag?
  • Hvor godt vil du have dine opslag skal klare sig?
  • Hvilke opslag virker bedst?

Men for rent faktisk at kunne finde svar på disse spørgsmål, bør du med faste mellemrum besøge de data, som Facebook stiller til rådighed for din firmaside.

Du behøver ikke tæske slavisk igennem ALLE data, men udvælge dem, der er mest interessante for dig.

 

I min virksomhed er jeg interesseret i

 

Følgere

  • Antallet af følgere på min Facebook-side (liker du den ikke allerede, så gør det gerne nu, for så kan jeg se det i min statistik, næste gang jeg tjekker – TAK!) 😄
    Fordi jo flere følgere, jo større sandsynlighed for, at jeg når længere ud med min markedsføring, og bliver synlig for min målgruppe.

 

Tidspunkt

  • Tidspunktet mine følgere er online. Fordi så ved jeg, hvornår på døgnet, det er mest hensigtsmæssigt at planlægge mine opslag til udgivelse. Når jeg ved, hvornår mine følgere er online, så har jeg større mulighed for at præsentere mit indhold i deres feed, og dermed blive mere synlig og skabe opmærksomhed om min virksomhed.

 

Rækkevidde

  • Rækkevidde af mine opslag – altså, hvor mange er mit indhold nået ud til. Rækkevidde defineres som antal personer, der har set mit opslag mindst 1 gang. Det er jeg selvfølgelig interesseret i, for kun ved at måle min rækkevidde, har jeg en ide om, hvor mange, der får mine opslag præsenteret.
    Er jeg ikke tilfreds med tallet, kan jeg arbejde på at forbedre det.
    Det kan jeg gøre ved at specialisere mit indhold endnu mere alt efter, hvilke typer af opslag (se nedenfor vedr. opslagstyper) mine følgere bedst kan lide. Jeg kan også vælge at benytte annoncering på Facebook for at nå længere ud med mit budskab.

 

Interaktion

  • Interaktioner på mine opslag – det vil sige, hvor mange der foretager sig noget, når de ser mine opslag. “Foretager sig noget” er eksempelvis at like, dele, kommentere, klikke på et link eller et billede, se en video eller gemmer mit opslag til senere. For mig er interaktioner af betydning – det er det også for dig – for jo bedre interaktion vi kan skabe på vores opslag, jo mere spotlight får vores FB side, hvilket igen betyder mere online synlighed.

 

Type

  • Typen af mine opslag. Facebook kategoriserer dine opslag som “billede”, “status” eller “link” og giver dig faktisk en oversigt over, hvordan de forskellige typer af opslag klarer sig. Det er jeg interesseret i, fordi jeg på den måde kan blive klogere på, hvilken type af opslag mine følgere ofte interagerer med på min side. Jeg vil jo gerne have mere interaktion, så jeg styrker min online markedsføring. Det samme gælder nok for dig. Så typen er interessant, fordi hvis du kan se en bestemt type ofte får mere opmærksomhed end en anden, så skal du lave flere af den type opslag.

 

 

Hvor finder jeg så al denne data?

 

Jeg forstår godt, hvis du sidder og tænker: “Ohh la la – det er ret spændende viden de data gemmer, men hvor i alverden finder jeg dem på min egen FB side?

Og derfor får du her en vejledning i, hvor du finder de data, jeg omtaler i dette nyhedsbrev.

 

Indblik

1. For at komme ind til dine data, skal du stå på din FB side, og vælge “Indblik” i menuen i venstre side med overskriften “Administrere side”.

2. Du får nu under menupunktet “Oversigt” en… ja, oversigt over en række data – herunder det omtalte “Rækkevidde for oplag” + “Opslagsinteraktioner”. Der står en del anden data også, som du kan muntre dig med, men jeg har altså mest fokus på disse to datakilder.

3. Vil du se, hvilke tidspunkter dine følgere er online, skal du vælge menupunktet “Opslag” i menuen til venstre på din FB side. Så vælger du øverst på siden den fane, der hedder “Dine fans er online på disse tidspunkter” og du får en graf, med en bevægelig markør, der viser hvor mange af dine fans, som er online på bestemte klokkeslet. Det er en meget let, visuel angivelse af, hvad tid, dine følgere er på FB.

4. Når du vil se typen af dine opslag, og hvordan de performer, skal du blive i den samme menu som pkt. 3 – men vælge fanen øverst på siden, der hedder “Opslagstyper”. Nu får du en fin oversigt over alle dine opslag – med en angivelse øverst af, hvilke typer, der klare sig bedst (billede/status/link).
Nedenunder kommer en “specificeret” oversigt over dine samlede opslag og hvordan de perfomer.
Her kan du se, hvilken type opslaget er, hvilken målretning opslaget har (f.eks. offentlig), hvordan rækkevidden er. Du ser også antal interaktioner pindet ud i “kliks” eller “reaktioner, kommentarer, delinger”.

Ikke dårligt vel?

 

Brug dine data

 

Det er jo et slaraffenland af dejlige data, du kan bruge til at optimere din sociale mediestrategi og specialdesigne dine opslag, så der er størst sandsynlighed for, at dine følgere ser det, så du ved hjælpe af dine FB side kan skabe kendskab til dig, din virksomhed og dit brand samt informere, inspirere og dele viden som din målgruppe gerne vil læse om.

Men det virker kun, hvis du faktisk bruger dine data.

Derfor vil jeg råde dig til: 

  • At tjekke dine data en gang pr. uge.
  • At skrive dine tal ned, så du let kan sammenligne dine tal fra uge til uge.
  • At måle på de sammen data i en fastlagt periode – f.eks. et kvartal inden du evt. indarbejder andre data.
  • At du tilpasser dine opslag jf. det, som dine data viser er bedst.

På den måde kan du nemlig anvende din Facebook-side langt mere strategisk end tilfældigt – og du kan vigtigst af alt se, hvad der virker og ikke gør.

Du skal nemlig altid tilpasse din online markedsføring efter det, der giver resultater – for det skaber endnu flere resultater.

Nu har du en vejledning til, hvordan du bliver mere dus med dine sociale medie-data – for samme tilgang som jeg har vist dig her, kan du overføre til andre sociale medier.

Har du lyst til en snak om dine sociale medie-data, så er du altid velkommen til at booke en afklarende samtale.