Jeg arbejder på at strikke en spændende adventskalender sammen til mine læsere – altså dig – og de nye, som jeg forventer hopper med på listen, når jeg begynder at markedsføre adventskalenderen.

Og for at det ikke er lyv, har jeg også udarbejdet en julekalender til de på min liste, som interesserer sig for fundraising.

Begge kalendere er stykket sammen efter samme opskrift – en 5 trins model, som jeg vil dele med dig i dag.

For du kan bruge samme model, når du skal arbejde med at skabe din egen jule- eller adventskalender.

 

De 5 trin du skal kende, når du skaber din jule/adventskalender 🎅

 

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du griber processen an med at klippe og klistre din egen jule- eller adventskalender.

Det kan hurtigt blive et større projekt, end først tænkt. Og du kan hurtigt miste overblikket.

Men med en god og grundig – og afprøvet – opskrift, går det meget bedre. 😊

(Det er egentlig lidt lige som når du bager julekager. Lad være at ændre for meget i opskriften, for så smager de ikke ligesom dem din mor eller mormor bager – for slet ikke at tale om at smadre farmors opskrift med for meget kardemomme….   sidespring, men du forstår meningen 😉🤪🍪🍪).

 

De 5 trin

 

⌚ Trin 1: Din forberedelse

Du skal forberede dig godt, inden du går i gang.

Du skal sætte tid af til at arbejde med din kalender, vælge din type af kalender – og du skal huske tid til den tekniske opsætning og fremsendelse af dit materiale.

 

📋 Trin 2: Dit emne

Du skal naturligvis vælge et emne for din jule- eller adventskalender. For nogle tager det ingen tid, mens det for andre kan være en længere proces.

Har du ikke en ide lige på tungen, så gå i tænkeboks allerede nu, hvis du vil have dig en lækker jule- eller adventskalender at forkæle dine læsere med.

 

💌 Trin 3: Dit indhold

Dit indhold skal være stort nok til at kunne række til 4 adventspakker eller 24 julekalenderlåger. Men det må ikke være så stort, at dine læsere på videns-forstoppelse. Så pak dit indhold med omhu.

Brug tid til at fordele din viden i de 4 eller 24 dele, som din kalender består af – overvej grundigt rækkefølgen af den viden du præsenterer.

 

💻 Trin 4: Din opsætning

Planlæg din opsætning. Du skal her omkring de tekniske finesser i at levere din jule- eller adventskalender. Husk på ideerne fra sidste blogindlæg, hvor jeg skrev, at du kan sende mails, lave video eller give viden i en FB gruppe.

Alt det skal sættes op, så dine læsere får besked. Du skal også have et sted, de kan tilmelde sig i første omgang. Så tænk over din opsætning, og skab et flow, der er let for dine læsere at benytte sig af.

 

✔️ Trin 5: Din opfordring til handling

Hvad skal deltagerne gøre, når din jule/adventskalender er ved at være slut? Her skal du overveje, hvad din kalender skal føre til. Du skal have et call to action (en opfordring til handling).

 

Nu kender du de 5 trin, der skal til for at skabe en jule- eller adventskalender.

Giv gerne lyd, når den er klar – jeg vil gerne være med 😀

Vil du have en mere uddybende opskrift, der tager dig gennem hver enkelt del af de 5 trin, så kan du få den her