Sidste uge præsenterede jeg dig for 12 kriterier for brugervenlighed, som er essentielle for en velfungerende hjemmeside.

  • Måske har du været inde i hjemmesidens maskinrum og shinet lidt op her eller der?
  • Måske har du sat det på to-to listen, fordi der ikke lige nu er tid til at se på brugervenligheden.
  • Måske vil du bare lige kradse lidt i overfladen og rette op på det, der ligger lige for.

Uanset, så får du her et par hurtige fif til

 

4 steder du hurtigt kan styrke din hjemmesides brugervenlighed

 

1. Sørg for at du har styr på dine realitetsankre 

 

Realitetsankre er elementer på din hjemmeside, der indikerer, at der står et rigtigt, levende menneske bag din hjemmeside. 👱‍♀️

Når besøgende på din hjemmeside kan se, at du er “virkelig”, skaber det tryghed. Så læser de videre og ser på dine ydelser.

Realitetsankre er 

  • Billeder af dig
  • Dit navn
  • Adresse på virksomheden
  • Email og telefonnummer
  • Referencer fra dine kunder
  • CVR nummer, hvis du har et

Har du ikke disse ting på din hjemmeside nu, så opdater så hurtigt du kan.

 

2. Gør det let at finde rundt på siden – fokuser på din menu 

 

Informationsarkitektur er en vigtig bestanddel af en brugervenlig hjemmeside, og handler i bund og grund om, hvordan du bygger din sides information op for dine brugere.

Navigationsmuligheder – altså det, at dine besøgende kan flytte sig rundt på din hjemmeside – er en måde, hvorpå du skaber informationsarkitektur.

Mit råd vil være, at du i første omgang har spot på din menu. Menuen er øverst på din hjemmeside og består af forskellige punkter, hvor brugerene kan læse om ydelser, priser m.v.

Min menu ser eksempelvis sådan ud: ⬇️

 

 

Din menu skal helst være overskuelig og nem at benytte. Pas på du ikke “overfylder” din menu, for hvis der er for mange valg, får du ingen “salg”. 😞

Salg kan du også her inkludere som sign-ups til dit nyhedsbreve/freebies og klik på dine sider. Alt det, der i sidste end gør, at du får kontakt til dine besøgende på hjemmesiden, og at de forhåbentlig bliver kunde i din virksomhed.

Menuen er en meget anvendt navigationsmulighed, fordi brugeren af hjemmesiden via menuen kan gå på opdagelse i dine øvrige sider på hjemmesiden – og kan lære meget mere om dig og dine ydelser.

 

3. Husk call to actions 

 

Call to action er en opfordring til handling. Det kan eksempelvis være

Call to action – også forkortet CTA – er virkelig gode at have på din hjemmeside. Gerne som knapper med link eller som tekst-link.

CTA er med til at vejlede din besøgende til at foretage en handling – gøre et valg. For hvad hjælper det, at du har 15 minutters introducerende samtale til din ydelse, hvis du ikke fortæller din bruger, hvor de så kan bestille sådan en samtale.

Eller hvad hjælper det, at du har et kursus til salg, hvis du ikke sætter en købsknap ind, så interesserede kan sikre sig en plads?

Manglende CTA er øv ❌, det koster dig kunder og gør din side mindre brugervenlig – så ind og sæt nogle opfordringer til handlinger ind på din hjemmeside, lige så snart, du har læst sidste punktum i denne mail.

 

4. Link mellem dine sider

 

Sidste “lavthængende frugt” ift. at etablere endnu mere brugervenlighed på din hjemmeside, er links. Links mellem de forskellige sider på din hjemmeside.

Som førstegangsbesøgende på din hjemmeside, ved jeg ikke, hvad der ligger på siden. Måske er jeg landet på en anden side end din forside, og så vil jeg blive rigtig glad, hvis der var links til andre dele af din hjemmeside, så jeg kan fordybe mig mere i dit univers.

Og sådan er det ikke kun for mig – sådan er det også for dem, der besøger din hjemmeside.

Gør dig selv – og os andre – en tjeneste ved at linke mellem forskellige sider på din hjemmeside, så længe de altså har relevans for hinanden. 👍

Et eksempel kan være:

  • Du skriver på en side, at du tilbyder kraniosakral massage, men du linker også fra den side til din side om hotstone massage.
  • Jeg linker fra min om-side til mine referencer.

Du skal naturligvis ikke linke ukritisk, men der, hvor det giver mening.

Husk at brugerne ikke ved, hvad du har og tilbyder på din side, så det er god brugervenlig service, at hjælpe dem lidt på vej.

 

Nu er det din tur

 

Nu kender du 4 steder, du hurtigt kan styrke din hjemmesides brugervenlighed.

Så nu er det egentlig bare at gøre det 😊

Har du ikke mod på opgaven alene, så kontakt mig gerne – og vil du have en mere dybdegående vurdering af din hjemmesides brugervenlighed, så se med her (= CTA) 😉

 

Hilsen Rikke